BLT-brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BLT-brioche

BLT-brioche

med krämig ranchsås och äppelsallad

”BLT” står för ”bacon, lettuce and tomato” – alltså, bacon, sallad och tomat – och är en klassisk amerikansk sandwich. Vi gör vår version på fluffigt briochebröd och serverar den med spröda pommes, krämig ranchsås och en smarrig äppelsallad.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Senap
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Bacon, skivor

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 st

Tomat

½ st

Sallad

500 g

Potatis

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Rucola

1 st

Äpple

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4002 kJ
Energi (kcal)956 kcal
Fett51.3 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater102 g
varav socker20.8 g
Protein27.1 g
Salt5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.

Gör ranchsås
2

Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
3

Skölj rucola.

Ansa sallad och separera salladsbladen.

Skär tomat i tunna skivor.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Rosta bacon
4

Placera bacon på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Rosta i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Värm bröd
5

Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda rucola, äpple, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp pommes och sallad på tallrikar.

Bre bröd med ranchsås och fyll dem med bacon, sallad och tomat. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera med resterande ranchsås som dipp.