”BLT” står för ”bacon, lettuce and tomato” – alltså, bacon, sallad och tomat – och är en klassisk amerikansk sandwich. Vi gör vår version på fluffigt briochebröd och serverar den med spröda pommes, krämig ranchsås och en smarrig äppelsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Tomat
½ st
Sallad
500 g
Potatis
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Rucola
1 st
Äpple
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt, Hello Sunrise och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, gräddfil, majonnäs, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj rucola.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Skär tomat i tunna skivor.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Placera bacon på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Blanda rucola, äpple, salt och olivolja i en stor skål.
Lägg upp pommes och sallad på tallrikar.
Bre bröd med ranchsås och fyll dem med bacon, sallad och tomat. Krydda med en nypa salt och peppar.
Servera med resterande ranchsås som dipp.