Föll du för den frestande titeln på detta recept? I kväll tar vi med dig på en spännande kulinarisk resa och lagar brynt kolja vänd i smör smaksatt med vitlök och dukkahkrydda. Vi serverar vår fantastiska fisk med fluffig bulgur, en fräsch grönsallad med gurka och tomat och en underbar yoghurtdressing med sotad salladslök och chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Salladslök
½ g
Chiliflakes
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
30 g
Spenat
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Morot
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Vitlöksklyfta
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Smör (steg 5)
2 msk
Vatten (steg 5)
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek hel salladslök i 3–4 min, eller tills lätt brynt. Ta av från värme och finhacka.
Blanda salladslök, chiliflakes [1/2 påse, 2P], yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, skölj spenat.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Grovhacka tomat.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda spenat, gurka, tomat, morot, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Riv eller pressa vitlök fint.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek fisk i 2–3 min på ena sidan, eller tills gyllene.
Vänd försiktigt och tillsätt smör [2 msk | 4 msk], vitlök, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar.
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp bulgur och sallad i djupa tallrikar.
Toppa med fisk och skeda över dukkahsås.
Servera med en klick salladslöksyoghurt.