topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brynta köfte

Brynta köfte

med tabbouleh och gräddfil

I kväll lagar vi ljuvliga köftebiffar som får en spännande twist av att färsen innehåller kryddblandningen Panamat och vitlök. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är granatäppletabbouleh med bulgur, gurka, tomat och spenat. Vi toppar med gräddfil och vackert grön mynta, och så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

12.5 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Granatäpple

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten til bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

1 st

Ägg till koftas

½ tsk

Salt till koftas

½ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2678 kJ
Energi (kcal)640 kcal
Fett33.4 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater46.3 g
varav socker13.2 g
Protein34.1 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. 

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".  

Blanda färs
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda blandfärs, Panamat, ägg, ströbröd, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Rulla färsen till 8 cm avlånga biffar (3 per person) med fuktiga händer.

Stek köfte
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek biffar, vänd dem regelbundet, i 2–3 min, eller tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek dem i 6–7 min, eller tills genomstekta.  

VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered råvaror
4

Grovhacka gurka och tomat.

Finhacka mynta.

Skölj spenat.

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda tabbouleh
5

Blanda färdig bulgur med gurka, tomat, spenat och granatäpple i en stor skål. Krydda med salt och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh i skålar.

Toppa med biffar.

Servera med gräddfil och garnera med mynta.