Burgarbowl på nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burgarbowl på nötfärs

Burgarbowl på nötfärs

med jasminris och burgardressing

Här har vi tagit några av de klassiska komponenterna i en hamburgare och serverar dem i en välsmakande bowl som du svänger ihop på nolltid. Nötfärsen får sällskap av fluffigt ris och en syrlig sallad och serveras med en klick burgardressing.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Äpple

1 st

Citron

225 g

Nötfärs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 burk

Tomatpuré

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Ketchup till sås

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3882 kJ
Energi (kcal)928 kcal
Fett53.6 g
varav mättat20.7 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker14.7 g
Protein38.4 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, blanda majonnäs, gräddfil, Hello Sunrise, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt nötfärs, krydda med Jorden Runt och salt och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt tomatpuré, vatten och ketchup. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, äpple, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
4

Lägg upp ris, köttfärssås och sallad i skålar.

Toppa köttfärs med ost och servera med en klick burgardressing.