Samla familjen kring denna enkla och fräscha kycklingsallad med hemgjorda, krispiga vitlökskrutonger, stekt ägg och smarrig senapsdressing. Ett ytterst okomplicerat recept som du med glädje kan laga tillsammans med barnen. Kycklingsalladen är dessutom klockren att förbereda och att ta med på picknick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Morot
280
Kycklinginnerfilé
20
Finriven ost
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
100
Salladsmix
1
Vitlöksklyfta
½
Baguette
2
Ägg
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka vitlök. Riv långa morotstrimlor med en grönsakskalare. Bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i krutongstora bitar.
Lägg brödbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över vitlök, ringla över en generös skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen 8-10 min, eller tills krutongerna är krispiga och gyllene.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg kycklingen på en tallrik. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Sätt tillbaka pannan på plattan och hetta upp en skvätt olivolja*. Knäck äggen* i pannan och stek i 3-4 min tills gulnat stelnat något. Skär kycklingen i tunna skivor medan äggen steks.
Blanda senap [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, vatten* (se ingredienslistan), en skvätt olivolja*, hälften av osten, en nypa salt* och peppar*, i en salladsskål. Tillsätt salladsmix och morotsstrimlor. Vänd salladen precis innan servering.
Fördela sallad, kyckling och vitlökskrutonger mellan era tallrikar. Toppa med stekt ägg och strö över resterande ost.