Cajunpanerade räkor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerade räkor

Cajunpanerade räkor

med rostad potatis, majs och färsk spenat

Njut av spännande smaker och inspirerande ingredienser med våra cajunpanerade räkor. Vi steker dem gyllene och spröda och serverar dem på en bädd av rostad potatis, majs och färsk spenat och avslutar med att ringla aioli över hela härligheten.

Allergener:
Kräftdjur
Gluten
Vete
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

30 g

Spenat

1 st

Lime

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 burk

Majs

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Mjöl till panering

1

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2688 kJ
Energi (kcal)643 kcal
Fett25.2 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater81.4 g
varav socker13.8 g
Protein24.1 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Mamas Favorit och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Rosta grönsaker
2

Under tiden, häll av majs.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär tomat i 2 cm stora bitar.

Placera majs, rödlök och tomat på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och salt.

När det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, rosta grönsakerna i 15–20 min, eller tills gyllene och mjuka.

Panera räkor
3

Under tiden, skölj spenat.

Grovhacka persilja.

Skär lime i klyftor.

Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål. Blanda med mjöl, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.

Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.

Stek räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.

Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda grönsaker och potatis
5

Blanda rostade grönsaker och potatis på en plåt precis innan servering.

Tillsätt spenat och persilja och vänd runt.

Blanda aioli, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp grönsaker och potatis i djupa skålar och toppa med räkor.

Ringla aioli över räkor och servera med limeklyftor att pressa över.