Njut av spännande smaker och inspirerande ingredienser med våra cajunpanerade räkor. Vi steker dem gyllene och spröda och serverar dem på en bädd av rostad potatis, majs och färsk spenat och avslutar med att ringla aioli över hela härligheten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
500 g
Potatis
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Rödlök
30 g
Spenat
1 st
Lime
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 burk
Majs
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Tomat
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, Mamas Favorit och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, häll av majs.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär tomat i 2 cm stora bitar.
Placera majs, rödlök och tomat på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och salt.
När det återstår 20 min av potatisens tillagningstid, rosta grönsakerna i 15–20 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skölj spenat.
Grovhacka persilja.
Skär lime i klyftor.
Torka räkor med hushållspapper och placera dem i en medelstor skål. Blanda med mjöl, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Vispa ägg i en separat liten skål och vänd sen ner det i skålen med räkor. Använd halva det vispade ägget till 2P.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Tillsätt panko till skålen med räkor och vänd runt tills räkor är täckta precis innan stekning.
Stek räkor i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Om panko ramlar av under stekningen kan du strö det över räkorna vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Blanda rostade grönsaker och potatis på en plåt precis innan servering.
Tillsätt spenat och persilja och vänd runt.
Blanda aioli, vatten och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp grönsaker och potatis i djupa skålar och toppa med räkor.
Ringla aioli över räkor och servera med limeklyftor att pressa över.