Cajunkryddad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad fläskkotlett

Cajunkryddad fläskkotlett

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Rödlök

2

Morot

250

Skivad fläskkotlett

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Majs

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)620 kcal
Energi (kJ)2595 kJ
Fett25 g
varav mättat5 g
Kolhydrater65.7 g
varav socker17.5 g
Protein34 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera morot, potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

Tillsätt majs
3

Skölj spenat.

Häll av majs. 

Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött, krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt, i 1-2 min per sida, tills genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skär kött i tunna skivor.

Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.