Ikväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med spicy srirachamajonnäs, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Rödlök
2
Morot
250
Skivad fläskkotlett
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Majs
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Placera morot, potatis och lök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skölj spenat.
Häll av majs.
Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.
Stek kött, krydda med Ay Cajun-ba och en nypa salt, i 1-2 min per sida, tills genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär kött i tunna skivor.
Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.
Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.