Cajunkryddad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad fläskkotlett

Cajunkryddad fläskkotlett

med rostade grönsaker och srirachamajonnäs

I kväll lagar vi cajunkryddad fläskkotlett som får fantastisk smak av att kryddas med vår egen kryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Perfekta tillbehör är rostad potatis, rödlök, morot och majs som blandas med färsk spenat. Vi toppar med srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Glutenfri
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Spenat

2 st

Morot

500 g

Potatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2640 kJ
Energi (kcal)631 kcal
Fett25.7 g
varav mättat5 g
Kolhydrater67.7 g
varav socker17.4 g
Protein33.9 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.  

Rosta grönsaker
2

Placera morot, potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Tillsätt majs
3

Skölj spenat.

Häll av majs. 

Tillsätt majs till plåten när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Stek kött
4

Krydda kött med Ay Cajun-ba och salt när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek kött i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skär kött i tunna skivor.

Blanda spenat med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, kött och srirachamajonnäs på tallrikar.