Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att få hjälpa till med kvällsmaten. Den grillade ryggbiffen frestar med BBQsmak. Vi serverar vårt kött med krossat potatis med gräddfil och bacon, rostad brysselkål med bacon, och en krispig kålsallad med rödkål och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
400
Småpotatis
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
140
Bacon, tärnad
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Gräslök
75
Rödkål, förskuren
150
Broccolini
½
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis (oskalad) i 15-18 min, tills möra.
Under tiden, hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4-5 min, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
Medan bacon steks, finhacka gräslök.
Blanda BBQ-sås, sojasås [½ paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl] och hälften av Ay Cajun-ba i en liten skål.
Blanda rödkål, gräslök, hälften av gräddfil, en generös nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Placera broccolini på en sida av en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
När potatis är kokt, placera den på andra sidan av plåten [2 plåtar, 4P]. Krossa potatis försiktigt med en gaffel, ringla över en generös skvätt olivolja, och krydda med en nypa salt.
Rosta i ugnen i 10-12 min, tills gyllene.
Krydda kött med resterande Ay Cajun-ba.
Häll av det mesta av baconfettet, och hetta upp stekpannan med en skvätt olivolja på hög värme.
Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sänk til medelvärme och rör i BBQ-såsmix. Sjud under omrörning i 1 min, tills uppvärmd.
TIPS: Stek köttet i 1-2 min till för mer genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida. Sänk värmen till medellåg eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida för medium rare, med stängt lock.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, krossad potatis, kålsallad och broccolini på tallrikar.
Ringla BBQ-sås över köttet.
Toppa potatis med en generös sked med gräddfil och hälften av baconen.
Strö resterande bacon över broccolinin.