Cajunkryddad torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad torsk

Cajunkryddad torsk

med citronris och bön- och grönsakspytt

Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt torsk med underbara kryddor. Syrligt citronris, en underbar bön- och grönsakspytt med svarta bönor, paprika, majs och vitlök. Och så toppar vi med en ljuvligt spicy cajunmajo, och grön salladslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Basmatiris

½

Svarta bönor

1

Majs

1

Paprika

1

Salladslök

4

Vitlöksflörter

250

Torsk

(Innehåller Fisk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Citron

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 3)

½

Salt (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)632 kcal
Energi (kJ)2644 kJ
Fett13 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater83.2 g
varav socker12 g
Protein35.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Ta av ris av värme och låt vila under lock i 10 min, tills det är mjukt. Precis innan servering, pressa juice från citronklyftorna över riset och rör om med en gaffel. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skölj svarta bönor [½ paket, 2P] i en sil under kallt vatten, och häll vätska av majs.

Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. 

Stek bön- och grönsakspytt
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och vit salladslök i 2-3 min, tills paprika börjar bli mjuk.

Rör i svarta bönor, majs, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [3 msk | 6 msk], och stek i ytterligare 1-2 min.

Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan på en tallrik.

Stek fisk
4

Medan pytten steks, torka försiktigt av fisk med hushållspapper, och krydda den med hälften av Ay Cajun-ban, en nypa salt och peppar. 

Hetta upp stekpannan som du använde till pytten på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek fisk i 2-3 min per sida. Kryddorna kan bli mörka när de steks, det är ok så länge de inte blir brända.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda cajunmajonnäs
5

Medan fisken steks, blanda resterande Ay Cajun-ba, majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp med citronris, bön- och grönsakspytt och cajunkryddad torsk på tallrikar.

Ringla över cajunmajonnäs.

Garnera med grön salladslök.