Veckans fiskrätt kommer att bli en favorit för hela familjen. Krispig, perfekt stekt torsk med underbara kryddor. Syrligt citronris, en underbar bön- och grönsakspytt med svarta bönor, paprika, majs och vitlök. Och så toppar vi med en ljuvligt spicy cajunmajo, och grön salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
½
Svarta bönor
1
Majs
1
Paprika
1
Salladslök
4
Vitlöksflörter
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Citron
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Ta av ris av värme och låt vila under lock i 10 min, tills det är mjukt. Precis innan servering, pressa juice från citronklyftorna över riset och rör om med en gaffel.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skölj svarta bönor [½ paket, 2P] i en sil under kallt vatten, och häll vätska av majs.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och vit salladslök i 2-3 min, tills paprika börjar bli mjuk.
Rör i svarta bönor, majs, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [3 msk | 6 msk], och stek i ytterligare 1-2 min.
Krydda med en nypa peppar, och ställ åt sidan på en tallrik.
Medan pytten steks, torka försiktigt av fisk med hushållspapper, och krydda den med hälften av Ay Cajun-ban, en nypa salt och peppar.
Hetta upp stekpannan som du använde till pytten på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek fisk i 2-3 min per sida. Kryddorna kan bli mörka när de steks, det är ok så länge de inte blir brända.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Medan fisken steks, blanda resterande Ay Cajun-ba, majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp med citronris, bön- och grönsakspytt och cajunkryddad torsk på tallrikar.
Ringla över cajunmajonnäs.
Garnera med grön salladslök.