Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga cajunkryddblandning Ay Cajun-ba. Ett spännande tillbehör är sötpotatismos som säkert blir en ny favorit för hela familjen. Vi serverar kvällens härligheter med en vacker grön och orange kålsallad med morot och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
150
Strimlad salladsmix
250
Skivad fläskkotlett
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Morot
1
Bladpersilja
1
Ekologisk lime
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2
Smör (steg 1)
1
Ägg (steg 2)
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka den i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den tillsammans med smör* [2 msk | 4 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Sätt åt sidan under lock.
Skär lime i klyftor. Riv morot. Grovhacka persilja. Blanda Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i en skål. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i en ny skål.
Vänd kött först i ägg* och sedan i pankomix. Pressa pankon mot kött så att den fastnar. Lägg sedan över på en tallrik och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], en skvätt olivolja, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt riven morot, salladsmix och hälften av persiljan i skålen och blanda.
Lägg upp sötpotatismos, cajunpanerad fläskkotlett och kålsallad på tallrikar. Garnera med resterande persilja.