Spaghetti och köttfärssås i all ära, men ibland är dets dags att vidga vyerna och testa något nytt. Den här pastarätten har både hetta och härliga konsistenser och är dessutom enkel att laga. Vi svänger ihop en krämig och kryddig sås med matlagningsgrädde, paprika, spenat, vitlök, cajunkryddor och chiliflakes som vi vänder ner spaghetti i. Sedan toppar vi med knaperstekt chorizo och gyllenrostad rosmarinspangrattato, och så är middagen serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
200 g
Chorizo
½ st
Rosmarin
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Paprika
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ burk
Tomatpuré
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ g
Chiliflakes
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rosmarin i 1 min, eller tills väldoftande. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar och lägg över i en liten skål.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Skölj spenat.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka chorizo på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 8–10 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek paprika i 2–3 min.
Tillsätt vitlök, Ay Cajun-ba, chiliflakes [1/2 paket, 2P] och tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i ytterligare 1 min, eller tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, sparat pastavatten, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller tills tjocknat.
Vänd ner pasta, hälften av finriven ost och spenat i såsen.
TIPS: 1) Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr. 2) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med chorizo, rosmarinspangrattato och resterande finriven ost.