Chutneyglaserad nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad nötfärs

Chutneyglaserad nötfärs

med mandelbulgur och vitlöksyoghurt

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll steker vi nötfärs med indiska kryddor och aprikoschutney. Samtidigt blandar vi ihop en krämig vitlöksyoghurt och lagar mandelbulgur. Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat och persilja.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Mjölk
Nötter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Gurka

2 st

Tomat

1 portionspåse

Bladpersilja

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Goan Xacuti

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2650 kJ
Energi (kcal)633 kcal
Fett35 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater48.5 g
varav socker17.8 g
Protein33.8 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [2,5 dl | 4,5 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente". Ställ åt sidan under lock. 

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka och tomat. 

Finhacka persilja och lök. 

Blanda gurka, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och persilja i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs och lök i 4–5 min, tills brynt.

Tillsätt salt [1/2 tsk I 1 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl], Milda Mahal, Goan Xacuti och aprikoschutney.

Stek i 1–2 min, tills karamelliserat. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör vitlöksyoghurt
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och vitlök i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Tillsätt mandlar
5

Grovhacka mandlar.

Blanda mandlar med färdig bulgur precis innan servering. 

Servera
6

Lägg upp nötfärs, bulgur och sallad i skålar.

Toppa nötfärs med vitlöksyoghurt.