Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll steker vi nötfärs med indiska kryddor och aprikoschutney. Samtidigt blandar vi ihop en krämig vitlöksyoghurt och lagar mandelbulgur. Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Goan Xacuti
225 g
Nötfärs
2 st
Tomat
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Lök
4 g
Milda Mahal
1 portionspåse
Bladpersilja
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
½ dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".
Under tiden, grovhacka gurka och tomat.
Finhacka persilja och lök.
Blanda gurka, tomat, salt och persilja i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek nötfärs och lök i 4–5 min, tills brynt.
Tillsätt salt, vatten, Milda Mahal, Goan Xacuti och aprikoschutney.
Stek i 1–2 min, tills karamelliserat.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda yoghurt, salt och vitlök i en liten skål. Ställ åt sidan.
Grovhacka mandlar.
Blanda mandlar med färdig bulgur precis innan servering.
Lägg upp nötfärs, bulgur och sallad i skålar.
Toppa nötfärs med vitlöksyoghurt.