Chutneyglaserad nötfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad nötfärs

Chutneyglaserad nötfärs

med mandelbulgur och vitlöksyoghurt

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. I kväll steker vi nötfärs med indiska kryddor och aprikoschutney. Samtidigt blandar vi ihop en krämig vitlöksyoghurt och lagar mandelbulgur. Vi serverar härligheterna med en fräsch sallad med gurka, tomat och persilja.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Senap
Nötter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

225 g

Nötfärs

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2563 kJ
Energi (kcal)612 kcal
Fett32.8 g
varav mättat12.4 g
Kolhydrater48 g
varav socker16 g
Protein33.5 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills "al dente".

Blanda sallad
2

Under tiden, grovhacka gurka och tomat.

Finhacka persilja och lök.

Blanda gurka, tomat, salt och persilja i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek nötfärs
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs och lök i 4–5 min, tills brynt.

Tillsätt salt, vatten, Milda Mahal, Goan Xacuti och aprikoschutney.

Stek i 1–2 min, tills karamelliserat.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Gör vitlöksyoghurt
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, salt och vitlök i en liten skål. Ställ åt sidan.

Tillsätt mandlar
5

Grovhacka mandlar.

Blanda mandlar med färdig bulgur precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp nötfärs, bulgur och sallad i skålar.

Toppa nötfärs med vitlöksyoghurt.