Currypanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currypanerad fläskkotlett

Currypanerad fläskkotlett

med mangosallad och asiatisk majonnäs

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

2 g

Curry-On

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

½ st

Röd chili

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

½ st

Mango

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3666 kJ
Energi (kcal)876 kcal
Fett29.7 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater110 g
varav socker14.1 g
Protein40.4 g
Salt4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Kärna ur och finhacka chili.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
3

Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja och salt i en stor skål.

Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.

Panera kött
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.

Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda strimlor.

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.

Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image