Currypanerad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currypanerad fläskkotlett

Currypanerad fläskkotlett

med mangosallad och asiatisk majonnäs

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

2 g

Curry-On

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Röd chili

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

250 g

Skivad fläskkotlett

1 st

Mango

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3789 kJ
Energi (kcal)906 kcal
Fett30.3 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater115.9 g
varav socker23.8 g
Protein41.5 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera lime.

Kärna ur och finhacka chili.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Blanda sallad
3

Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja och salt i en stor skål.

Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.

Panera kött
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.

Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.

Stek kött
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Servera
6

Skär kött i 2 cm breda strimlor.

Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.

Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image