Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll frestar vi med massor av färger, texturer och smaker. Vi panerar blomkål med curry och panko, och rostar den ljuvligt krispig. Samtidigt kokar vi fluffigt vitlöksris, och blandar ihop en härlig spenatsallad med tomat, gurka och lime. Vi toppar härligheterna med en mild limeyoghurt med aprikoschutney.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
275
Blomkål
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Curry-On
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
1
Tomat
1
Lime
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
½
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter.
Blanda majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], Curry-On, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Rör i blomkål och se till att den är täckt.
Rör i panko och se igen till att blomkålen täcks.
Placera blomkål jämnt på en plåt med bakplåtspapper, strö över resterande panering och baka tills spröd, 25-30 min.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lime i klyftor.
Skölj spenat.
Tärna tomat och gurka i 2 cm stora bitar.
Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och aprikoschutney i en liten skål. Tillsätt en skvätt vatten vid behov, så konsistensen blir flytande.
Precis innan servering, blanda spenat, tomat, gurka, en skvätt limejuice [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Rör om i ris med en gaffel.
Lägg upp ris, spenatsallad och blomkål i skålar.
Ringla över limeyoghurt och servera med resterande limeklyftor.