Currykryddad blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currykryddad blomkål

Currykryddad blomkål

med vitlökskokt ris och mild limeyoghurt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med massor av färger, texturer och smaker. Vi panerar blomkål med curry och panko, och rostar den ljuvligt krispig. Samtidigt kokar vi fluffigt vitlöksris, och blandar ihop en härlig spenatsallad med tomat, gurka och lime. Vi toppar härligheterna med en mild limeyoghurt med aprikoschutney.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

275

Blomkål

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Curry-On

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Gurka

1

Tomat

1

Lime

50

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

¼

Salt (steg 5)

½

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 2)

3

Vatten (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)640 kcal
Energi (kJ)2679 kJ
Fett19.2 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater96 g
varav socker16.4 g
Protein15.5 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Baka blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm buketter.

Blanda majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], Curry-On, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål. Rör i blomkål och se till att den är täckt.

Rör i panko och se igen till att blomkålen täcks. 

Placera blomkål jämnt på en plåt med bakplåtspapper, strö över resterande panering och baka tills spröd, 25-30 min. 

Koka ris
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär lime i klyftor.

Skölj spenat.

Tärna tomat och gurka i 2 cm stora bitar.

Blanda limeyoghurt
4

Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och aprikoschutney i en liten skål. Tillsätt en skvätt vatten vid behov, så konsistensen blir flytande.

Förbered sallad
5

Precis innan servering, blanda spenat, tomat, gurka, en skvätt limejuice [1 tsk | 2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Rör om i ris med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ris, spenatsallad och blomkål i skålar.

Ringla över limeyoghurt och servera med resterande limeklyftor.