Dagens middag är fullproppad med härliga asiatiska smaker för stora och små, och bjuder dessutom på en liten färgexplosion på tallriken. Vi serverar gyllenstekt, currypanerad fläskkotlett med fluffigt ris och en kålsallad med mango och limesaft som är både söt och syrlig. En klick krämig asiatisk majonnäs gör kvällens måltid komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Mango
½ st
Röd chili
½ st
Lime
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Curry-On
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Skär kött i 2 cm breda strimlor.
Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.
Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.