Ikväll ska vi laga köttbullar med ytterst innovativa tillbehör. Köttbullarna får ett extra twist av att kryddas med vår utsökta kryddblandning som vi kallar Dukkah-njuta. Vi serverar våra köttbullar med krämig dill-couscous med yoghurt, och rostad morot med salladsost och mandel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250
Nötfärs
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
15
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Dill
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2
Morot
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [¼ tsk | ½ tsk].
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 17-22 min, tills möra.
Under tiden, tillsätt pärlcouscous och grönsaksbuljong i det kokande vattnet. Rör om, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och ställ åt sidan.
TIPS: 'Al dente' betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], panko, Dukkah-njuta, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och placera dem på en tallrik.
Placera köttbullar på plåten när det återstår 12 min av morotens tillagningstid. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills brynta och genomstekta.
Under tiden, grovhacka mandlar.
Placera mandlar i ett hörn av plåten när det återstår 5 min av morotens och köttbullarnas tillagningstid, och baka tills lätt rostade 4-5 min.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, smula salladsost i en liten skål.
Grovhacka dill.
Precis innan servering, blanda färdig pärlcouscous med yoghurt, dill, en nypa salt och peppar.
Lägg upp pärlcouscous, köttbullar och rostad morot på tallrikar.
Strö salladsost över morot och pärlcouscous.
Strö rostad mandel över morot.