Se här, ett nytt snabblagat recept på supergod syrlig sallad med spännande smaker. Vår version av fattoush är en vegetarisk njutning med rostade kikärtor och tortillas kryddade med dukkah. Salladen gör du på picklad salladslök, smakrika körsbärstomater och pepprig rädisa som ger karaktär. Den syrliga smaken av citron gifter sig finfint med olivolja och salladsost, och varje tugga får det att vattnas i munnen. Ett måste att testa!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Dukkah
45
Sallad
1
Bladpersilja
75
Grekisk salladsost
Gurka
25
Vitvinsvinäger
1
Kikärtor
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Gurka, piccolo
1
Salladslök
1
Citron
75
Rädisor
125
Körsbärstomater
1
Vitlöksklyfta
3
Vatten
Socker
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Riv tortillas i mindre bitar.
Placera kikärtor och tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja*. Strö över dukkah och en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min tills gyllene.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka gemsallad. Kvarta körsbärstomater [1/2 paket, 2 pers]. Finhacka gurka. Skiva rädisor [1/2 påse, 2 pers] tunt. Grovhacka persiljeblad. Skiva salladslök tunt. Separera den vita nedre delen från den gröna blasten. Blanda den vita salladslöken, vitvinsvinäger och en nypa salt* och socker* i en skål. Ställ åt sidan tills servering.
Riv citronzest och skär citronen i klyftor. Blanda citronjuice [1/2 citron, 2 pers | 1 citron, 4 pers], vitlök, olivolja* och hälften av persiljan i en salladsskål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda hälften av salladsosten (se ingredienslistan), citronzest, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Tillsätt kikärtor, tortillas, gemsallad, rädisor, gurka, den gröna salladslöken och tomat salladsskålen med persiljedressing. Smaksätt med en nypa salt* och peppar* och blanda väl. Häll av lagen från den picklade salladslöken.
Fördela fattoushsallad mellan era tallrikar. Smula över resterande salladsost och garnera med persilja och picklad salladslök. Servera med citronklyftor och ostdressing vid sidan av.