Ikväll lagar vi förföriskt gott fläskkött med teriyakismak! Vi steker kött, haricot verts, morötter och lök, som vi sen blandar med en ljuvlig sås med soja, honung, vitlök och ingefära. Vi serverar fläsk och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med lime och cashewnötter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
300
Fläskkotlett hel
1
Ingefära
1
Rödlök
2
Morot
150
Haricots verts
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk lime
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung
20
Cashewnötter
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
5
Socker (steg 4)
5
Vatten (steg 4)
1
Vetemjöl (steg 4)
Skala och riv ingefära. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs hälften av ingefäran i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk tsk | 1/2 tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Ansa haricot verts och skär i 2 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.Skär kött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs kött tills brynt och genomstekt, 3-4 min. Lägg över kött på en tallrik och ställ åt sidan. Sänk till medelvärme. Tillsätt mer olivolja*, och fräs haricot verts, morot och lök tills mjuka, 3-4 min. Tillsätt vitlök och resterande ingefära och stek i ytterligare 1 min. Lägg över grönsaker på en tallrik och ställ åt sidan.
Tillsätt vatten* [2 msk | 5 msk], sojasås, honung, och socker* [21/2 msk | 5 msk] till stekpannan, och blanda väl. Blanda vetemjöl* [1 msk | 2 msk] ochvatten* [3 msk | 6 msk], i en liten skål och rör om tills klumpfri. Tillsätt mjölmixen till stekpannan, hetta upp under omrörning för att undvika klumpar, 3-4 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Om såsen är för tjock, tillsätt en matsked vatten.
Tillsätt kött och grönsaker till stekpannan igen när såsen väl har tjocknat, och blanda väl. Grovhacka cashewnötter.
Lägg upp ris i skålar och toppa med fläsk teriyaki. Strö över cashewnötter och servera med limeklyftor.