Redo att laga en thailändsk rätt med en symfoni av smaker som är klar på nolltid? Vi tänkte väl det! Vi börjar med att koka fluffigt jasminris och steker sedan fläskkött och morot och gör en currysås med kokosmjölk, vitlök, limesaft, citrongräs och spenat. Vi toppar middagen med färsk chili och koriander – sedan är det bara att äta och njuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Morot
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citrongräs
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
250 ml
Kokosmjölk
½ st
Röd chili
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Skär kött i 1 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött och morot i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. Lägg över till en tallrik.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj spenat.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Riv korianderblad i bitar.
Banka citrongräs med en träslev.
TIPS: När du bankar citrongräset frigörs dess aromer och smak.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Tillsätt cyrrypasta, vitlök och citrongräs och stek i 1 min, eller tills väldoftande.
TIPS: Oroa dig inte – citrongräset plockas bort innan servering.
Tillsätt kokosmjölk, kött och morot till stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat.
Tillsätt spenat, en generös skvätt limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Ta av från värme och rör tills spenat är mjuk.
Plocka bort citrongräs.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fläskcurry och strö över chili och koriander.
Pressa limesaft över rätten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.