I kväll blir det en wok med fläskfärs, udonnudlar och svamp som är klar på endast 15 min. Vi serverar den med en slaw på kål, ingefära, sesamolja och sesamfrön. Vi avslutar med att toppa med chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Förskuren spetskål
2 tsk
Ingefära
250 g
Fläskfärs
1 st
Champinjoner, skivade
1 g
Chiliflakes
4 g
Kycklingbuljong
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
10 ml
Sesamolja
(Innehåller Sesam)
¼ tsk
Salt till sallad
2 dl
Sparat nudelvatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.
Blanda kål, ingefära och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fläskfärs och svamp med salt i 4–5 min, eller tills svamp mjuknat.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Rör ner salladslök, sesamolja och sesamfrön med skålen med kål.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt kycklingbuljong, asiatisk woksås, sparat nudelvatten och nudlar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller till såsen tjocknat något.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.
Lägg upp nudlar och slaw i skålar.
Strö över chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.