Snabb fläskfärs- och svampwok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb fläskfärs- och svampwok

Snabb fläskfärs- och svampwok

med ingefärsslaw och chiliflakes

I kväll blir det en wok med fläskfärs, udonnudlar och svamp som är klar på endast 15 min. Vi serverar den med en slaw på kål, ingefära, sesamolja och sesamfrön. Vi avslutar med att toppa med chiliflakes.

Taggar:
Supersnabb
10 min prep
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Förskuren spetskål

2 tsk

Ingefära

250 g

Fläskfärs

1 st

Champinjoner, skivade

1 g

Chiliflakes

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1 st

Salladslök

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

10 ml

Sesamolja

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

2 dl

Sparat nudelvatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3475 kJ
Energi (kcal)830 kcal
Fett47.4 g
varav mättat14.6 g
Kolhydrater93.8 g
varav socker13.5 g
Protein33.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka nudlar
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. 

Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint.

Blanda kål, ingefära och salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fläskfärs och svamp med salt i 4–5 min, eller tills svamp mjuknat.

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Rör ner salladslök, sesamolja och sesamfrön med skålen med kål.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt nudlar
3

Tillsätt kycklingbuljong, asiatisk woksås, sparat nudelvatten och nudlar till stekpannan. Sjud i 1 min, eller till såsen tjocknat något.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om nudlarna verkar torra.

Servera
4

Lägg upp nudlar och slaw i skålar.

Strö över chiliflakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.