Kvällens middag bjuder på saftigt gyllenstekta kotletter tillsammans med ett hemgjort potatismos med purjolök och spenat. Medan potatisen kokar rostar du körsbärstomater och lagar en ljuvlig vitlökssås. Vi hoppas att ni är hungriga, för nu är maten klar att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
500
Potatis
4
Köttbuljong
250
Skivad fläskkotlett
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Purjolök
1
Smör (steg 2)
2
Mjölk (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten*. Halvera körsbärstomater och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i 15-20 min, eller tills de börjar karamelliseras.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [11/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 3 msk] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Skiva purjolök tunt. Skölj spenat. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs purjolök och spenat i 2-3 min, eller tills de börjar bli mjuka. Lägg över till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 2-3 min på varje sida, eller tills brynta och genomstekta. Lägg över till en tallrik för att vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], köttbuljong och Vitlöksflörter. Koka i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Blanda ner köttsaft från köttet. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt purjolök och spenat till potatismoset och blanda väl.
Lägg upp Colcannon-mos och kotletter på tallrikar. Toppa med rostade körsbärstomater och skeda över sås. Servera resterande sås i en kanna vid sidan av.