Utöka din repertoar med detta snabblagade recept med fläskytterfilé. Våra kockar har maxat smakerna i bästa restaurangstil, utan att göra matlagningen komplicerad. Det är dragon som är ledstjärna i rätten, och pärlcouscous och citrondressad grönsallad är perfekta komplement till det saftiga köttet och den krämiga såsen. Passar lika fint på helgen som när du förtjänar vardagslyx.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12.5
Senap
(Innehåller Senap)
4
Grönsaksbuljong
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Dragon
1
Citron
300
Fläskkotlett hel
75
Crème fraiche
75
Salladsmix
4
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt pärlcouscous, låt koka upp och sänk till medelvärme. Låt sjuda i 12-15 min, eller tills couscousen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Krydda med salt* och peppar*.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Finhacka dragonbladen. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Dela fläskköttet så det blir en kotlett per person.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kotletter i 3-4 min på varje sida tills det är genomstekt. Lägg på en tallrik under aluminiumfolie och låt vila. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme. Fräs dragon, schalottenlök, vitlök och citronzest i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], vatten* [2 tsk, 2 pers | 4 tsk, 4 pers] och senap. Låt koka i 1 min, eller tills uppvärmd. Krydda med salt* och peppar* efter smak och rör i eventuell köttsaft från tallriken. TIPS: Var inte blyg med senapen om du gillar smaken! Om såsen är för tjock, rör ner mer vatten.
Blanda en salladsdressing av citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt salladsmixen och blanda väl.
Skär fläskköttet tunt. Fördela sedan pärlcouscous, sallad och kött mellan era tallrikar. Skeda över den krämiga dragonsåsen, och hugg in.