Getostsallad med bacon och avokadowrap
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getostsallad med bacon och avokadowrap

Getostsallad med bacon och avokadowrap

2 x 2 portioner | lunch i två dagar

Snabba och smarriga recept som är perfekta för lunch i två dagar. Innehåller receptkort med 2 x 3 steg och portionerade ingredienser för två måltider för två personer. Dagens lunch blir en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Och morgondagens lunch är minst lika god – lyxa till det med en enkel och välsmakande wrap med avokado, salladsost och en srirachaslaw som är både krämig och krispig.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Koriander

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

2 st

Avokado

100 g

Salladsmix

24 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

100 g

Vegansk srirachamajonnäs

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

150 g

Förskuren spetskål

140 g

Bacon, tärnad

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till bröd

¼ tsk

Salt till bröd

½ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6532 kJ
Energi (kcal)1561 kcal
Fett109.1 g
varav mättat36.1 g
Kolhydrater83.1 g
varav socker16.8 g
Protein44.1 g
Salt7.8 g

Instruktioner

Gör krutonger
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja och salt.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.

Gör honungsbacon
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.Tillsätt honung och vänd runt.

Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera och kärna ur avokado [1 st]. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.

TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.

Servera
3

Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.

Lägg upp sallad i skålar, smula getost över och toppa med krutonger.

TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.

Förbered råvaror
4

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Värm tortillas på en tallrik i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Finhacka koriander. Smula salladsost i en skål.

TIPS: Våra tortillas kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dem.

Blanda srirachaslaw
5

Halvera och kärna ur avokado [1 st].

Gröp ur avokado ur skalet med en sked och skär den i 1/2 cm tunna skivor.

Blanda kål, koriander, srirachamajonnäs, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Fördela srirachaslaw, salladsost och avokado i mitten på varje tortilla och krydda med salt och peppar.

Vik in sidorna på tortillas och rulla ihop till wraps.