Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dagens lunch är en snabb och smakrik getostsallad med honungsstekt bacon. Vi blandar bacon och tärnad avokado med färdig salladsmix och toppar med smulad getost och krutonger som rostats spröda i ugnen. Bjud någon du tycker om på lunch eller spara den ena portionen till en lyxig matlåda!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
1 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1 st
Avokado
100 g
Salladsmix
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
140 g
Bacon, tärnad
1 msk
Olja till bröd
¼ tsk
Salt till bröd
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Riv baguette i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja och salt.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är spröda och gyllene.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Tillsätt honung och vänd runt.
Blanda vitvinsvinäger, bacon och sky från pannan i en stor skål och ställ åt sidan för att svalna.
TIPS: Lägg honung i en skål varmt vatten i 1 min om den blivit hård.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Rör ner salladsmix och avokado i skålen med bacon.
Lägg upp sallad i skålar, smula över getost och toppa med krutonger.
TIPS: Förvara sallad och krutonger separat om du tar med salladen till jobbet.