Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon

Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon

med balsamico-, tomat- och rucolasallad

Spaghetti carbonara är kungen av krämiga pastarätter, men har du testat att göra denna klassiker med gyllenstekt gnocchi? Vi vågar nästa lova att denna version blir en ny favorit! Vi steker bacon, lök och vitlök och lagar carbonarasåsen på äggula, matlagningsgrädde och riven ost. Sedan toppar vi med gnocchi och serverar hela härligheten med en smakrik rucolasallad med balsamicorostade tomater.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Vete
Gluten
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

2 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till pasta

2 st

Ägg till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3482 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett43.8 g
varav mättat20.6 g
Kolhydrater71.2 g
varav socker10.2 g
Protein36.5 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Rosta tomater
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt, socker och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

Stek gnocchi
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.

TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Stek bacon
3

Hetta upp en ny medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och lök i 4–5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
4

Under tiden, separera äggulor från äggvitor.

Blanda äggulor, matlagningsgrädde, kycklingbuljong och riven ost i en medelstor skål.

Krydda med en nypa peppar, vispa ihop med en gaffel och ställ åt sidan.

Sänk till medelvärme och tillsätt gräddblandningen och vatten till pannan med bacon. Rör om och håll varmt.

Blanda sallad
5

Skölj rucola.

Låt rostade tomater svalna något.

Blanda rucola, tomater och olivolja i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp carbonarasås och sallad i djupa tallrikar.

Toppa sås med gnocchi.