Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon

Gnocchi-carbonara på knaprigt bacon

med balsamico-, tomat- och rucolasallad

Spaghetti carbonara är kungen av krämiga pastarätter, men har du testat att göra denna klassiker med gyllenstekt gnocchi? Vi vågar nästa lova att denna version blir en ny favorit! Vi steker bacon, lök och vitlök och lagar carbonarasåsen på äggula, matlagningsgrädde och riven ost. Sedan toppar vi med gnocchi och serverar hela härligheten med en smakrik rucolasallad med balsamicorostade tomater.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

350 g

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

140 g

Bacon, tärnad

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Tomat

1 st

Lök

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

2 st

Ägg (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3482 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett43.8 g
varav mättat20.6 g
Kolhydrater71.2 g
varav socker10.2 g
Protein36.5 g
Salt6.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta tomater
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär tomat i 2 cm breda klyftor.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuk.

Stek gnocchi
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek gnocchi, rör om då och då, i 6–8 min, eller tills gyllene. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan.

TIPS: Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Stek bacon
3

Hetta upp en ny medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och lök i 4–5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Laga sås
4

Under tiden, separera äggulor från äggvitor [2 st I 4 st].

Blanda äggulor, matlagningsgrädde, kycklingbuljong [1/2 paket, 2P] och riven ost i en medelstor skål.

Krydda med en nypa peppar, vispa ihop med en gaffel och ställ åt sidan.

Sänk till medelvärme och tillsätt gräddblandningen och vatten [1 dl | 2 dl] till pannan med bacon. Rör om och håll varmt. 

Blanda sallad
5

Skölj rucola.

Låt rostade tomater svalna något. 

Blanda rucola, tomater och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp carbonarasås och sallad i djupa tallrikar.

Toppa sås med gnocchi.