Gratinerad nötfärsbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerad nötfärsbiff

Gratinerad nötfärsbiff

med bakad portobello och karamelliserad lök

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera saftiga nötfärsbiffar gratinerade med ost och hemmagjorda, krispiga pommes. Underbara tillbehör är karamelliserad lök, bakad portobello och en fräsch kålsallad med gräslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150

Portabello

4

Panamat

250

Nötfärs

500

Potatis

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Gräslök

Ingår inte i din leverans

¼

Olivolja (steg 2)

1

Socker (steg 2)

2

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2608 kJ
Fett28.4 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater55.7 g
varav socker21.6 g
Protein37.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.

Karamellisera lök
2

Skiva rödlök tunt. Hetta upp olivolja* [1/4 msk | 1/2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök under omrörning i 5-6 min, tills mjuk. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt*, och blanda väl. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserad. Ta av från värme, och låt lök ligga i stekpannan tills den ska serveras.

Baka portobello
3

Skär av stammen från svamp. Placera svamp på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Baka i ugnen i 12-15 min, eller tills gyllene och brynt.

Stek biffar
4

Blanda nötfärs, Panamat och salt* [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, eller tills precis genomstekta. När de är nästan genomstekta, toppa dem med riven ost, täck med lock och stek i ytterligare 1-2 min, eller tills osten har smält. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Finhacka gräslök. Blanda salladsmix, gräslök (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i en skål. Massera i 30 sek, tills mjuk.

Servera
6

Lägg upp pommes och gratinerade nötfärsbiffar på tallrikar. Toppa biffarna med karamelliserad lök och bakad portobello. Servera med sallad och majo och garnera med resterande gräslök.