topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratinerade biffar

Gratinerade biffar

med bakad portobello och karamelliserad lök

Alla behöver lite lyx ibland, och vad är lyxigare än riktigt gott kött med fantastiska tillbehör. Duka upp till en festkväll och servera saftiga nötfärsbiffar gratinerade med ost och hemmagjorda, krispiga pommes. Underbara tillbehör är karamelliserad lök, bakad portobello och en fräsch kålsallad med gräslök.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

150 g

Portabello

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

500 g

Potatis

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)635 kcal
Energi (kJ)2656 kJ
Fett30.3 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater54.5 g
varav socker20.3 g
Protein37.4 g
Salt2.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Baka svamp och pommes
2

Placera svamp på andra sidan av plåten, men hatten upp. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. 

Baka i ugnen i 25-35 min, eller tills mör.Vänd på svampen när det är 15 min kvar av tillagningstiden. 

Karamellisera lök
3

Skär lök i tunna skivor. 

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 5-6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Stek i ytterligare 3-5 min, eller tills karamelliserad. Ta av stekpannan från värme.

Stek biffar
4

Under tiden, blanda nötfärs, Panamat och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål. Forma färsen till biffar (1 per pers) med fuktiga händer.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta.

När de är nästan genomstekta, toppa dem med riven ost, täck med lock och stek i 1-2 min, eller tills osten har smält.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Medan biffarna steks, finhacka gräslök.

Blanda salladsmix, hälften av gräslöken, salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp pommes och biffar på tallrikar.

Toppa biffarna med lök och svamp.

Strö över resterande gräslök.

Servera med sallad och majonnäs.