Ikväll gör vi gratinerade kidneybönor som toppas med krispiga och smakrika örtkrutonger. Vi steker lök, paprika och morötter, och smaksätter med oregano, och vår färdiga kryddblandning Mamas Favorit. Vi blandar grönsakerna med kidneybönor och hackade tomater, och gratinerar sedan den underbara mixen med hemgjorda örtkrutonger ovanpå.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Lök
1
Paprika
3
Vitlöksklyfta
1
Oregano
1
Kruspersilja
1
Morot
1
Kidneybönor
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Chiliflakes
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
1
Krossade tomater
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Smör (steg 3)
1
Socker (steg 3)
1
Olivolja (steg 4)
1
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad. Plocka och finhacka persilja. Riv morot (oskalad). Skölj kidneybönor under kallt vatten. Skölj spenat.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min, tills mjuka. Tillsätt oreganoblad, Mamas favorit, en nypa chili flakes och hälften av vitlöken. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och koka upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.
Rör i kidneybönor, socker* [1 tsk | 2 tsk] och grönsaksbuljong i stekpannan. Tillsätt spenat, persilja (spara en nypa till örtkrutongerna) och smör* [1 msk | 2 msk]. Rör om tills spenaten har mjuknat något, 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.
Dela bröd i små bitar. Blanda resterande vitlök, bröd, finriven ost, sparad persilja och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Häll bönblandningen i en medelstor ugnsform, och toppa med riven mozzarella och örtkrutonger. Gratinera överst i ugnen i 5-10 min, eller tills örtkrutonger är gyllene och krispiga.
Lägg upp gratinerade bönor på tallrikar.