topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk biff

Grekisk biff

med färgglad tabbouleh och smulad salladsost

När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga grekiska köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

250

Nötfärs

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Rödlök

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2

Tomat

1

Gurka

1

Bladpersilja

1

Ekologisk lime

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 5)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)778 kcal
Energi (kJ)3256 kJ
Fett40.6 g
varav mättat18.7 g
Kolhydrater50.22 g
varav socker18.8 g
Protein47.27 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Blanda färs
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* i en bunke. Smula ner halva salladsosten och blanda väl.

Stek biffar
3

Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered frukt & grönt
4

Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål. 

Blanda tabbouleh
5

Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.

Servera
6

Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar på era tallrikar. Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med limeklyftor.