När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga grekiska köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
250
Nötfärs
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Rödlök
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2
Tomat
1
Gurka
1
Bladpersilja
1
Ekologisk lime
4
Medelhavets Pärla
1
Ägg (steg 2)
1
Olivolja (steg 5)
4
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* och peppar* i en bunke. Smula ner halva salladsosten och blanda väl.
Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela lime i klyftor. Finhacka persilja. Finhacka gurka och tomat (spara eventuella safter från grönsakerna). Blanda yoghurt, en skvätt limejuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål.
Blanda bulgurn med tomat, gurka, resterande rödlök och de sparade grönsakssafterna i en stor skål. Tillsätt persilja, limejuice, olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Rör om väl. TIPS: Om barnen är kräsna kan du servera grönsakerna i små skålar så de själva kan välja sina favoriter.
Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar på era tallrikar. Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med limeklyftor.