När fick du familjen att le runt middagsbordet senast? Med detta recept kan du vara säker på att sprida glädje - dessa saftiga grekiska köttfärsbiffar smaksatta med salladsost har en härlig sälta, och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. En rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta. Full poäng med andra ord!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
250 g
Nötfärs
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Rödlök
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Gurka
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Ekologisk citron
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller till den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P]. Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], nötfärs, panko, Medelhavets Pärla, ägg* [1 st | 2 st], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en bunke. Smula ner halva salladsosten och blanda väl. Forma färsen till 2 cm tjocka biffar - 1 biff per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 5-6 min per sida, eller tills precis genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Dela citron i klyftor. Finhacka persilja. Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa persilja, salt* och peppar* i en skål.
Finhacka gurka och tomat. Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök i en stor skål. Rör ner persilja, citronjuice, olivolja* [1 msk | 2 msk] i skålen, och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela tabbouleh och köttfärsbiffar på era tallrikar. Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.