I kväll lagar vi en supergod familjemiddag med inspiration från det grekiska köket! Dessa saftiga pannbiffar på nötfärs smaksatta med salladsost har en härlig sälta och vår färgglada tabbouleh är fullpackad med både smak och färg från grönsaker och örter. Vi serverar middagen med en yoghurtdressing med persilja – en rätt som går snabbt att laga, och är lika tilltalande att se på som den är god att äta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
225 g
Nötfärs
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Rödlök
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Medelhavets Pärla
½ st
Citron
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Smula salladsost.
Blanda rödlök [1 msk | 2 msk], hälften av osten, Medelhavets Pärla, nötfärs, ströbröd, ägg [1 st | 2 st], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Forma färsen till biffar med fuktiga händer (2 per person).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka persilja.
Blanda yoghurt, en nypa persilja, en skvätt citronsaft, salt och peppar i en skål.
Finhacka gurka och tomat.
Blanda färdigkokt bulgur, tomat, gurka, resterande rödlök, resterande persilja, en skvätt citronsaft, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
TIPS: Om barnen inte gillar när grönsakerna blandas kan du servera dem vid sidan av.
Lägg upp tabbouleh på tallrikar och toppa med pannbiff.
Smula över resterande salladsost, ringla över persiljedressing och servera med citronklyftor.