I kväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig kycklingsallad med orzo. Har du aldrig hört om orzo? Det är en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vi blandar orzo med vår färdiga kryddblandning som vi kallar Medelhavets Pärla. Sen bygger vi vår sallad med orzo, gurka, tomat och kyckling, och toppar med krämig pestodressing med yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Orzo
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Medelhavets Pärla
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Tomat
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Krämig pestodressing
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Morot
½ g
Chiliflakes
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka orzo i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka orzo i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Krydda kyckling med en nypa salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2-3 min per sida, tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i 3-4 min per sida, tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare, och finhacka den sista biten som inte går att skala.
Skölj spenat.
Blanda yoghurt, pestodressing [1/2 paket, 2P], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda gurka, tomat, chiliflakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda färdig orzo med Medelhavets Pärla, olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i kastrullen.
Låt svalna något, och rör sedan i morot och spenat.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp orzo i skålar.
Toppa med sallad och kyckling.
Servera med pestodressing.