Grekisk-inspirerad orzo-sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad orzo-sallad

Grekisk-inspirerad orzo-sallad

med grillost och pestodressing

Visst har du hört uttrycket ”att äta med ögonen”? I kväll bjuder vi på en rätt som inte bara får smaklökarna att dansa, utan också bjuder på en liten färgexplosion på tallriken. Vi lagar en orzosallad med morot, spenat, medelhavskryddor, basilika och smör och toppar den med gyllene grillost som stekts till knaprig perfektion och en klick krämig pestodressing. Grönt är skönt, helt enkelt.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Citron

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

1 st

Gurka

1 st

Morot

30 g

Spenat

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Krämig pestodressing

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 portionspåse

Basilika

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4376 kJ
Energi (kcal)1046 kcal
Fett62.9 g
varav mättat34.6 g
Kolhydrater79.8 g
varav socker15.6 g
Protein40 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.  

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Skär gurka och tomat i 1 cm stora bitar.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skölj spenat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka basilika.

Blanda sallad
3

Blanda citronsaft, rödlök, gurka, tomat, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Blanda yoghurt, pestodressing, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Stek grillost
4

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Blanda orzosallad
5

Tillsätt Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en generös nypa peppar, basilika och smör [2 msk | 4 msk] till färdig orzo och blanda tills smör har smält.

Låt svalna något och rör ner morot och spenat.

Servera
6

Lägg upp orzosallad i skålar och toppa med sallad och grillost.

Servera med en klick pestodressing.