Grekland eller Italien? Ikväll behöver ni inte välja, kvällens recept bjuder nämligen på smaker från båda länderna. Vi lagar en härlig pastarätt med tortelloni, paprika, rödlök, grekisk salladsost, och kalamataoliver. Vi serverar vår ljuvliga pasta med en krämig ostdressing och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1
Vitlöksklyfta
½
Rödlök
1
Paprika
250
Körsbärstomater
1
Oregano
1
Bladpersilja
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40
Kalamataoliver
2
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka under omrörning i 4-5 min tills ‘al dente’. Häll av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Grovhacka oliver. Halvera körsbärstomater. Finhacka oregano och persilja.
Blanda olivolja* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk], peppar*, hälften av oreganon, hälften av persiljan, och hälften av vitlöken i en stor skål.
Tillsätt färdig pasta, salladsost [2 msk | 4 msk], och grönsaker till skålen med vitlöksoljan.
Smula ner resterande salladsost i en liten skål och blanda med gräddfil [½ paket, 2P], och resterande vitlök och oregano. Krydda med peppar*.
Lägg upp pasta och grönsaker i skålar. Skeda över ostdressing och garnera med persilja.