Vad är bättre en varm sensommarkväll än en fräsch pastasallad med massor av ljuvliga ingredienser? Vi blandar farfalle, stekta kikärtor, körsbärstomater, paprika, kalamata oliver, gurka och persilja. Vår sallad får fantastisk smak av att blandas med den underbara ostdressingen med salladsost, gräddfil, dill och citron.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Farfalle
½ st
Rödlök
½ paket
Kikärtor
½ st
Ekologisk citron
1 st
Gurka
125 g
Körsbärstomater
40 g
Kalamataoliver
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1 portionspåse
Dill
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
⅓ msk
Vatten (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt pasta och koka i 12-13 min, eller tills 'al dente'. Häll av och skölj sedan pastan under kallt vatten*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor. Lägg ner rödlökskivor i en liten skål och krydda generöst med salt*. TIPS: Det gör att löken mjuknar och blir mildare i smaken, saltet sköljs av senare. Häll av vätska från kikärtor [1/2 paket, 2P] och dutta dem torra. Riv en generös nypa citronzest [1/2 st, 2P] och halvera sen citron.
Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek kikärtor under omrörning, tills gyllene, 5-6 min. Ta av från värme, tillsätt citronzest, en nypa salt* och peppar*, och blanda. Ställ åt sidan för att svalna.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Grovhacka oliver. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Plocka persiljeblad. Finhacka dill.
Mosa salladsost med en gaffel i en liten skål. Rör i gräddfil [1/2 paket, 2P], dill, socker* [1/2 tsk | 1 tsk], citronjuice [1 msk | 2 msk], vatten* [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt* och peppar*. Tillsätt extra vatten* vid behov, så dressingen får en flytande konsistens. Skölj rödlök i kallt vatten*.
Blanda pasta, hackade grönsaker, oliver, hälften av persiljebladen och hälften av ostdressingen. Smaka av med salt* och peppar*. Lägg upp pastasallad i skålar och ringla över resterande dressing. Garnera med kikärtor och resterande persilja.