Ikväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och persilja. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är apelsintabbouleh med couscous, apelsin, gurka, tomat och persilja. Vi toppar med svalkande citronyoghurt och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Kycklingbuljong
4 g
Panamat
225 g
Nötfärs
2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Apelsin
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ portionspåse
Bladpersilja
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Citron
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp vatten [2½ dl | 5 dl], salt [1/2 tsk I 1 tsk] och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.
Tillsätt tranbär och couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.
Finhacka persilja [½ påse, 2P].
Blanda nötfärs, Panamat, ägg [1 st | 2 st], ströbröd, hälften av persiljan, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och peppar i en stor skål.
Rulla färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2-3 min, eller tills brynta. Vänd dem regelbundet.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Finhacka tomat och gurka.
Skär av ändarna på apelsin [½ st, 2P] och skala den. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin 1 cm stora bitar.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Rör i tomat, gurka, resterande persilja och apelsin i skålen med couscous.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda yoghurt, en skvätt citronjuice, en nypa salt and pepper i en liten skål.
Lägg upp apelsintabbouleh på tallrikar.
Toppa med koftas och citronyoghurt.