I kväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och persilja. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är apelsintabbouleh med couscous, apelsin, gurka, tomat och persilja. Vi toppar med svalkande citronyoghurt och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
½ portionspåse
Bladpersilja
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Tomat
½ st
Apelsin
225 g
Nötfärs
4 g
Panamat
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
Koka upp vatten, salt och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.
Tillsätt tranbär och couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.
Finhacka persilja.
Blanda nötfärs, Panamat, ägg, ströbröd, hälften av persiljan, salt och peppar i en stor skål.
Rulla färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem regelbundet.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Finhacka tomat och gurka.
Skär av ändarna på apelsin och skala den. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin 1 cm stora bitar.
Skär citron i klyftor.
Rör i tomat, gurka, resterande persilja och apelsin i skålen med couscous.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt and peppar i en liten skål
Lägg upp apelsintabbouleh på tallrikar.
Toppa med koftas och citronyoghurt.