Grekiska koftasbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska koftasbiffar

Grekiska koftasbiffar

med apelsintabbouleh och citronyoghurt

I kväll lagar vi ljuvliga koftas som får et spännande twist av att färsen innehåller Panamat och persilja. Ett färgstarkt och inbjudande tillbehör är apelsintabbouleh med couscous, apelsin, gurka, tomat och persilja. Vi toppar med svalkande citronyoghurt och så är maten färdig.

Taggar:
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

½ portionspåse

Bladpersilja

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Tomat

½ st

Apelsin

225 g

Nötfärs

4 g

Panamat

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

1

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2800 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett28.8 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater71 g
varav socker17.9 g
Protein36.6 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten, salt och kycklingbuljong i en medelstor kastrull.

Tillsätt tranbär och couscous. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.

Forma koftas
2

Finhacka persilja.

Blanda nötfärs, Panamat, ägg, ströbröd, hälften av persiljan, salt och peppar i en stor skål.

Rulla färsen till 8 cm långa koftas (3 per person) med fuktiga händer.

Stek koftas
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek koftas i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem regelbundet.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
4

Finhacka tomat och gurka.

Skär av ändarna på apelsin och skala den. Halvera på längden, ta bort det vita köttet på insidan och eventuella kärnor. Tärna apelsin 1 cm stora bitar.

Skär citron i klyftor.

Blanda tabbouleh
5

Rör i tomat, gurka, resterande persilja och apelsin i skålen med couscous.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt and peppar i en liten skål

Servera
6

Lägg upp apelsintabbouleh på tallrikar.

Toppa med koftas och citronyoghurt.