Låt vänner och familj samlas vid grillen, och låt alla hjälpa till med att laga kvällens enkla, men samtidigt underbart goda menu. Den fint marmorerade ryggbiffen är en mör och saftig höjdare på grillen, som blott kräver få minuter på varje sida för att bli färdig! Ett färgglatt tillbehör till grillköttet är vår ljuvliga grillade persikosallad med rädisor och salladsost. Allt detta grillade goda serverar vi med kokt potatis med smör och gräslök och en nordisk chimichurri, som är en supergod sås som både är söt, syrlig och salt, och innehåller massor av färska örter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Grekisk salladsost
300
Angus ryggbiff
400
Småpotatis
1
Persika
1
Bladpersilja
1
Gräslök
½
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
60
Salladsmix
62.5
Rädisor
Smör (steg 1)
0.3
Vatten (steg 3)
Socker (steg 3)
2
Olivolja (steg 3)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 210°C/190°C (varmluft), om du inte ska grilla. Placera potatis i en kastrull med saltat vatten*. Koka potatis i 15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en klick smör*, en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Kärna ur persika och skär i klyftor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10 min. PÅ GRILLEN: Halvera och kärna ur persika och grilla halvorna på medelvärme i 4-5 min.
Riv eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Finhacka persilja och gräslök. Blanda vitlök, persilja, olivolja* [2 msk | 3 msk], vatten* [2 msk | 3 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa socker* och hälften av gräslök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. PÅ GRILLEN: Halvera citron och grilla i 4 min innan du pressar citronsaften till chimichurrin. TIPS: Det är viktigt att finhacka örterna till chimichurri!
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda köttet med salt* och peppar*, och bryn i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till mellanvärme och grilla i ytterligare 1-2 min för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Skölj salladsmix. Skär rädisor [1/2 påse, 2P] i kvartar. Tärna persika i 2 cm stora bitar (om de har grillats). Tärna grekisk salladsost i 1 cm stora bitar. Blanda salladsmix, persika, rädisor och grekisk salladsost i en stor skål. Blanda sedan med en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Blanda resterande gräslök med kokt potatis.
Skär köttet i tjocka skivor. Lägg upp ryggbiff, potatis och persikosallad på tallrikar. Toppa köttet med avrunnen köttsaft och chimichurri.