Så blev det helg, solen skiner och grillen väntar på att bli späckad med läckerheter. Den grillade ryggbiffen frestar med medelhavssmak. Vi gör även en innovativ potatissallad som får festlig färg och struktur av spenat, majs och rädisa. Allt detta serverar vi med en krämig senapsdressing, och söt nätmelon som ger en spännande kontrast till allt det salta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Nätmelon
300 g
Angus ryggbiff
500 g
Potatis
1 st
Majskolv
75 g
Rädisor
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Gräslök
6 g
Senap
(Innehåller Senap)
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
½ tsk
Salt (steg 4)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg potatis i en kastrull med kallt saltat vatten*, och koka upp. Koka i 10 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vatten och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.
Ta bort blast från majskolvar om du inte ska grilla den. Skär av majskorn. Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek majskorn i 4-5 min, eller tills gyllene. PÅ GRILLEN: Grilla majskolv i 12-15 min, tills kornen är mjuka och börjar få färg. Ta försiktigt bort blasten och skär av majskornen.
Skär rädisor i 1 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka gräslök. Kärna ur melon [1/2 st, 2P] och skär den i 4-5 cm breda klyftor.
Blanda senap [1/2 paket, 2P], gräddfil, hälften av gräslöken, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar* i en stor skål. Tillsätt potatis, spenat och hälften av majsen och hälften av rädisorna. Blanda ordentligt och krydda med salt* och peppar*. Gnid in köttet med olivolja*, salt*, peppar* och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Ställ köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i 5 min. PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida. Sänk värmen till medellåg eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida för medium rare, med stängt lock. TIPS: Stek köttet i 1-2 min till för mer genomstekt.
Skär köttet i skivor och lägg upp på tallriken med potatissallad. Garnera med resterande gräslök, rädisor och majs. Servera med melonklyftor vid sidan av.