Grillad ryggbiff med timjan- och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillad ryggbiff med timjan- och rödvinssås

Grillad ryggbiff med timjan- och rödvinssås

med krossad potatis och körsbärstomatsallad

Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis i ugnen. Kvällens grönsaker är en fräsch körsbärstomatsallad med rucola, hyvlad ost och pinjenötter, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

500

Potatis

½

Schalottenlök

1

Timjan

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

50

Brunsås

(Innehåller Mjölk)

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

125

Körsbärstomater

40

Rucola

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 3)

½

Smör (steg 5)

1

Olivolja (steg 5)

1

Vatten (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)884 kcal
Energi (kJ)3701 kJ
Fett57 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater54.3 g
varav socker8.8 g
Protein44.3 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 15-18 min, tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka schalottenlök [½ st, 2P].

Plocka timjanblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera körsbärstomater.

Skölj rucola. 

Rosta potatis
3

Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja [2 msk | 4 msk] och krydda med en generös en nypa salt.

Rosta i ugnen i 10-12 min, tills gyllene.

TIPS: Halvera stora potatisar innan du krossar dem.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. 

Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering. 

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.

Laga sås
5

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme.

Stek schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek. 

Rör i brunsås [1/2 paket, 2P], rödvinssås, timjan, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], en nypa peppar och köttsaften från foliepaketet. Sjud i 3-4 min. 

Precis innan servering, blanda rucola, körsbärstomater, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och tomatsallad på tallrikar. 

Ringla rödvinssås över köttet.

Toppa salladen med hyvlad ost och pinjenötter.