Kött, potatis, grönsaker och en underbar sås! Det är vad vi kallar en lyckad lördagskombination! Vi steker mör ryggbiff till perfektion! Samtidigt gör vi krossad potatis i ugnen. Kvällens grönsaker är en fräsch körsbärstomatsallad med rucola, hyvlad ost och pinjenötter, och den fantastiska rödvinssåsen fulländar kvällens mästerverk!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
500
Potatis
½
Schalottenlök
1
Timjan
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
50
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
125
Körsbärstomater
40
Rucola
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
2
Olivolja (steg 3)
½
Smör (steg 5)
1
Olivolja (steg 5)
1
Vatten (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 15-18 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.
Under tiden, finhacka schalottenlök [½ st, 2P].
Plocka timjanblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera körsbärstomater.
Skölj rucola.
Placera kokt potatis på en plåt med bakplåtspapper, och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja [2 msk | 4 msk] och krydda med en generös en nypa salt.
Rosta i ugnen i 10-12 min, tills gyllene.
TIPS: Halvera stora potatisar innan du krossar dem.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.
Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medellåg värme.
Stek schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek.
Rör i brunsås [1/2 paket, 2P], rödvinssås, timjan, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl], en nypa peppar och köttsaften från foliepaketet. Sjud i 3-4 min.
Precis innan servering, blanda rucola, körsbärstomater, olivolja [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp ryggbiff, krossad potatis och tomatsallad på tallrikar.
Ringla rödvinssås över köttet.
Toppa salladen med hyvlad ost och pinjenötter.