Ikväll går den kulinariska resan till Italien, och vi lockar med underbart mört kött, redo att bli perfekt grillat! Kvällens potatis består av en krämig potatissallad med crème fraiche, senap, citron och spenat. Vi serverar kött och potatis med grillade majskolvar toppade med italienskt ostsmör!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
400
Småpotatis
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Citron
1
Dill
1
Majskolv
12
Grov senap
(Innehåller Senap)
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
10
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1.5
Smör (steg 1)
½
Salt (steg 5)
Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda köttet med salt.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis (oskalad) och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.
Under tiden, skölj och grovhacka spenat.
Finhacka dill.
Halvera citron [½ st, 2P].
Blanda smör [11/2 msk | 3 msk] och riven ost [½ paket, 2P] i en liten skål.
Ta bort blast från majs och halvera - om den inte ska grillas.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida.
Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter toppat med hälften av ostsmöret.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter toppat med hälften av ostsmöret.
Lägg ner majs i kastrullen när det återstår 8 min av potatisens koktid och koka i 5-8 min eller tills kornen är mjuka. Häll av vatten från potatis och majs.
Lägg ner majs i kastrullen för att hålla på värmen.
Låt potatis svalna.
PÅ GRILLEN: Grilla majs med blast i 12-15 min tills kornen är mjuka och börjar att få färg. Halvera majskolvar.
Blanda avsvalnad potatis med crème fraiche [½ paket, 2P], senap, citronjuice [1 msk | 2 msk], spenat, dill, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en medelstor skål.
Lägg upp ryggbiff, potatissallad och majs på tallrikar.
Krydda kött med en generös nypa peppar.
Toppa majs med resterande ostsmör.