Så blev det äntligen sensommarhelg, solen skiner och givetvis ska vi grilla! Vi grillar mör ryggbiff, och vi grillar även hel färsk lök. Vi serverar kött och lök med krossad potatis, stekt morot och haricots verts, och hempicklad rödlök. En ljuvlig kontrast till alla dessa härligheter är den krämiga dilldressingen. Så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Angus ryggbiff
500
Potatis
½
Rödlök
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
75
Haricots verts
1
Dill
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2
Salladslök
1
Morot
½
Socker (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (grill varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda med salt.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 11-13 min, de lagas färdigt i steg 3 så de behöver inte vara helt mjuka.
Häll av vattnet.
Under tiden, skär rödlök [½ st, 2P] i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger [1/2 paket], socker [½ tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i rödlök och sätt skålen åt sidan. Häll av lagen precis innan serverings.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.
Ansa haricots verts [1/2 paket, 2P] och salladslök.
Finhacka dill.
Blanda crème fraiche [½ paket, 2P] och dill (spara lite till garnering) i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Lägg över kokt potatis till en plåt med bakplåtspapper. Krossa dem lätt med en gaffel.
Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Baka i ugnen i 15 min eller tills gyllene och krispiga.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
PÅ GRILLEN: Grilla kött i 1 min per sida. Sänk till medellåg värme eller flytta köttet till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek salladslök och morot i 2 min.
Tillsätt haricots verts och stek under omrörning tills lagom möra, 4-5 min.
Tillsätt vitlök och stek tills väldoftande, 1 min. Krydda med salt och peppar.
Skär kött i tunna skivor och krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp kött, krossad potatis och vitlöksgrönsaker på tallrikar.
Toppa potatis med klickar av dilldressing.
Garnera sedan potatis med picklad rödlök och resterande dill.