Grön getostrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grön getostrigatoni

Grön getostrigatoni

med körsbärstomater, basilika och pinjenötter

Rigatoni är din bästa kompis när du ska laga en riktigt krämig pastarätt och vill att pastan ska suga upp varenda liten droppe av såsen. Det är därför vi har valt den till detta recepet. I kväll lagar vi nämligen en underbart god sås med spenat som ger en vacker grön färg och matlagningsgrädde för den rätta konsistensen. Vi toppar middagen med stekta körsbärstomater och pinejnötter, smulad getost och färsk basilika.

Allergener:
Mjölk
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lök

125 g

Körsbärstomater

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 portionspåse

Basilika

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

60 g

Spenat

1 st

Salladslök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3375 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett43.6 g
varav mättat29.4 g
Kolhydrater77 g
varav socker10 g
Protein26.5 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Finhacka spenat och persilja och skär salladslök i tunna skivor.

Halvera körsbärstomater.

Stek lök
3

Under tiden, hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek lök i 2–3 min, eller tills mjuk.

Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt spenat, persilja och salladslök. Stek i 1 min, eller tills spenat mjuknar.

Stek topping
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek körsbärstomater, pinjenötter och en nypa salt i 1–2 min, eller tills pinjenötter är brynta och tomater spricker. Ställ åt sidan.

Mixa sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås och pastavatten till stekpannan med lök. 

Mixa med en stationär mixer eller stavmixer tills såsen är slät och grön.

Häll över såsen till pannan och sjud på medelvärme i 3–4 min, eller tills något tjocknad.

Krydda med salt och en nypa peppar. Rör ner grön sås i pasta.

TIPS: Om du inte har en mixer finhackar du spenat, salladslök och persilja och tillsätter det till såsen.

Servera
6

Lägg upp pasta med sås i skålar.

Toppa med körsbärstomater, pinjenötter och smulad getost.

Garnera med rivna basilikablad.