Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
En riktigt krämig risotto är en svårslagen middag. I kväll smaksätter vi denna italienska klassiker med en härlig örtpesto på persilja, gräslök och basilika, som ger risotton en vacker grön färg. Vi toppar risotton med färsk rucola, rostade tomater och smulad grekisk salladsost, och sedan är denna gröna och goda rätt redo att serveras.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Bladpersilja
1 portionspåse
Gräslök
1 portionspåse
Basilika
4 g
Vitlöksflörter
150 g
Risottoris
40 g
Rucola
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Citron
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Tomat
1 st
Purjolök
2 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Smör (steg 2)
6 dl
Vatten (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek purjolök och Vitlöksflörter i 3–4 min, tills mjuk.
Tillsätt risottoris och vitlök. Stek i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt och väldoftande.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och grönsaksbuljong och koka upp.
Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Under tiden, skär tomat i klyftor.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt, peppar och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka.
Under tiden, skölj rucola.
Finhacka persilja, gräslök och basilika.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda örter, riven ost, en generös skvätt citronsaft, olivolja [2 msk | 4 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.
Ta av färdig risotto från värme och tillsätt örtpesto. Krydda med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Lägg upp risotto i skålar.
Toppa med rucola och rostade tomater.
Smula över grekisk salladsost.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.