topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllene fläskkotlett

Gyllene fläskkotlett

med ugnsrostad potatis och äppelslaw

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

En klassisk kötträtt med spännande tillbehör. Perfekt stekt fläskkotlett blir extra krispig av att paneras i panko. Till köttet lagar vi rostad potatis och en syrlig äppelslaw med vitlök.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3283 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett42.9 g
varav mättat7.1 g
Kolhydrater66.2 g
varav socker13.1 g
Protein36.2 g
Salt1.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C varmluft. 

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene och mjuk.  

Panera kött
2

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en skål.

Blanda panko och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en ny skål.

Krydda kött med en nypa salt, och vänd det i ägg och sen i panko. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan.

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en ren tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så att köttet inte fastnas i pannan. Stek i omgångar vid behov. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tärna äpple
4

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda äppelslaw
5

Blanda äpple, salladsmix, aioli, en nypa salt och peppar i en skål.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och äppelslaw på tallrikar.