topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt gnocchi

Gyllenstekt gnocchi

med kryddig tomatsås och krispig pangrattato

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, crème fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Lågkalori
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Selleri
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Chiliflakes

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2

Vitlöksklyfta

15

Pankoströbröd

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

250

Körsbärstomater

1

Zucchini

½

Rödlök

1

Basilika

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

1

Olivolja (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)643 kcal
Energi (kJ)2692 kJ
Fett30 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker8.8 g
Protein17.9 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Gör pangrattato
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min, tills gyllene och väldoftande. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och överför till en tallrik. Skölj av stekpannan.

Stek gnocchi
2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar* och överför till en tallrik. TIPS: 1, Tillsätt mer olivolja* om gnocchi fastnar på pannan. 2, Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

Förbered grönsaker
3

Halvera körsbärstomater. Ansa zucchini, skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.

Stek grönsaker
4

Skölj av stekpannan, och hetta upp den med olivolja* [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchini börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili, och sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås. Toppa med gyllenstekt gnocchi, hyvlad hårdost och krispig pangrattato. Smaka av med en nypa chili.