Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, crème fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 g
Chiliflakes
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 st
Vitlöksklyfta
15 g
Pankoströbröd
350 g
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
250 g
Körsbärstomater
1 st
Zucchini
½ st
Rödlök
1 portionspåse
Basilika
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 msk
Smör (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av vitlöken i 1 min, tills gyllene och väldoftande. Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och överför till en tallrik. Skölj av stekpannan.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt* och peppar* och överför till en tallrik. TIPS: 1, Tillsätt mer olivolja* om gnocchi fastnar på pannan. 2, Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.
Halvera körsbärstomater. Ansa zucchini, skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj spenat.
Skölj av stekpannan, och hetta upp den med olivolja* [1 msk | 2 msk] på medelhög värme. Stek lök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchini börjar få färg. Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.
Sänk till medelvärme. Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili, och sjud under omrörning i 1-2 min. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås. Toppa med gyllenstekt gnocchi, hyvlad hårdost och krispig pangrattato. Smaka av med en nypa chili.